Aantal personen: 2
200 gr snijboontjes, afgehaald, in ruitjes (1½)
1 kg tuinbonen (vuil gewicht), gedopt
600 ml zelfgetrokken kippenbouillon
1 el boter
1 el kippenvet (van bouillon of slager)
3 sjalotjes, fijngehakt
300-400 gr zeer kleine krieltjes (nieuwe aardappels), geschrapt
50-75 gr geraspte oude schapenkaas
Werp snij-en tuinbonen 3 min in 600 ml kokende bouillon. Giet af, stort direct in ijswater, laat uitlekken. Dop de tuinboontjes. Smelt 1 el boter plus kippenvet in braadpan, fruit uien langzaam goudgeel, houd apart. Bak krieltjes er omscheppend gaar in (ca 25 min) op zacht vuur, meng met uien. Roer groenten en kaas erdoor en serveer direct. Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |