Hollands bonenpotje in kippenbouillon

Hollands bonenpotje in kippenbouillon

Hollands bonenpotje in kippenbouillon

Aantal personen: 2

Bereidingstijd:

Ingrediënten

200 gr snijboontjes, afgehaald, in ruitjes (1½)
1 kg tuinbonen (vuil gewicht), gedopt
600 ml zelfgetrokken kippenbouillon
1 el boter
1 el kippenvet (van bouillon of slager)
3 sjalotjes, fijngehakt
300-400 gr zeer kleine krieltjes (nieuwe aardappels), geschrapt
50-75 gr geraspte oude schapenkaas

Bereiden

Werp snij-en tuinbonen 3 min in 600 ml kokende bouillon. Giet af, stort direct in ijswater, laat uitlekken. Dop de tuinboontjes. Smelt 1 el boter plus kippenvet in braadpan, fruit uien langzaam goudgeel, houd apart. Bak krieltjes er omscheppend gaar in (ca 25 min) op zacht vuur, meng met uien. Roer groenten en kaas erdoor en serveer direct. Bron/inzender:

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus