Hollands bonenpotje in kippenbouillon
Aantal personen: 2
Ingrediënten
200 gr snijboontjes, afgehaald, in ruitjes (1½)
1 kg tuinbonen (vuil gewicht), gedopt
600 ml zelfgetrokken kippenbouillon
1 el boter
1 el kippenvet (van bouillon of slager)
3 sjalotjes, fijngehakt
300-400 gr zeer kleine krieltjes (nieuwe aardappels), geschrapt
50-75 gr geraspte oude schapenkaas
Bereiden
Werp snij-en tuinbonen 3 min in 600 ml kokende bouillon. Giet af, stort direct in ijswater, laat uitlekken. Dop de tuinboontjes. Smelt 1 el boter plus kippenvet in braadpan, fruit uien langzaam goudgeel, houd apart. Bak krieltjes er omscheppend gaar in (ca 25 min) op zacht vuur, meng met uien. Roer groenten en kaas erdoor en serveer direct.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Asperges met bieslooksaus
Salade met rode kool appel, alfafa en walnoten
Roergebakken asperges met beenham (wok)
3x Sperziebonen erbij
Gegratineerde witlof (2) Uit de oven.